SIERADEN

Diamond necklaces

De diamant is niet voor niets het symbool voor schoonheid, de vorm ervan is perfect. Een dankbaar uitgangspunt voor een nieuwe  ontwerpserie van Dutch Duo Design. De Diamond serie bestaat uit een 3D geprinte diamant van kunststof in drie verschillende formaten. Van een diamant heb ik alleen de ribben geprint en de het geheel uitvergroot. Zo ontstaat een haast onwerkelijke nieuwe versie van het origineel.  De kettingen zijn gemaakt van koord met rubberen accenten, in hoogte verstelbaar. 


Collar

De ontwerpserie ‘Collar’ is geïnspireerd op de molensteenkragen uit de Gouden Eeuw. De complexe vormgeving van deze kragen heb ik vereenvoudigd naar een platte basisvorm waarin de essentie van het origineel nog bewaard is gebleven. Deze basisvorm heb ik verwerkt in meerdere ontwerpen; de Collar kragen, sluier, het cocktailjurkje en een serie hanglampjes. Al deze ontwerpen knip ik uit plaatrubber in verschillende diktes. De kragen zijn opgenomen in de expositie High Society in de Museumshop van het Rijksmuseum in Amsterdam, daarnaast in de museumshop van het CODA Museum in Apeldoorn en diverse designwinkels.

De Collar sluier is de grootste uitvoering van de serie kragen. Bij dit ontwerp heb ik het uiterste daagbare opgezocht. Het is gepresenteerd op de beurs Meesterlijk Design en Ambacht in 2017. Naar aanleiding van deze presentatie heeft de organisatie van WAAH, Wearable Art Award Nederland mij gevraagd speciaal voor dit event een nieuwe verwerking van dit concept te maken. Dit is het cocktailjurkje geworden. De sluier is 140 cm breed en 250 cm lang. Het cocktailjurkje is een omslag(doek) van 5 meter lang en 1 meter breed. Het wordt om de schouders van het model gedrapeerd. Dit ontwerp is heel goed draagbaar, valt als een tweede huid om je lijf en beweegt heel sierlijk mee met iedere beweging die je maakt.


Manier van dragen