MEUBILAIR


All
together wallobjects

De ontwerpserie All together bestaat uit meerdere wandobjecten gebaseerd op één uitgangsvorm. Je kunt één element uit deze serie ophangen maar juist ‘all together’ ontstaat een uniek wandobject wat je zelf kunt samenstellen.
In deze serie komen eerder toegepaste ontwerpprincipes, technieken en gebruikte materialen samen,
Dutch Duo Design all together.

De serie bestaat inmiddels uit 6 elementen; het kastje is gemaakt van Beuken multiplex, De spiegelelementen zijn verwerkt op een achtergrond van MDF. De autonome vormen 1 en 2 zijn ook gemaakt van MDF en de kapstok van gepoedercoat staal.

Het laatste gerealiseerde element is een wandobject helemaal samengesteld uit houten balletjes van 3 cm doorsnede. Het bijzondere van dit object is dat je geen constructie ziet. Dit object is een uniqua.
Er volgen nog een planchetje van staal en een verwerking van deze basisvorm in keramiek is ook in ontwikkeling.
Alle ontwerpen kunnen staand en liggend worden opgehangen met uitzondering van de kapstok.
Het ontwerp is in iedere ruimte van je huis toe te passen maar komt vooral ‘All together’ het mooiste uit in een entree of een badkamer.

Button bijzettafeltjes

Dat je met een simpele knoop meer kunt doen dan je jas dicht maken blijkt uit de ontwerpserie Button. De vorm van de knoop heb ik opgeblazen tot een ronde schijf met twee gaten erin. Deze twee gaten zijn zo gepositioneerd dat de Buttons ermee aan elkaar geregen kunnen worden.

Dit concept hebben we ook uitgevoerd in de Button vaasjes waarbij de Buttons een doorsnede hebben van 12 cm en aan elkaar geregen worden door reageerbuisjes. 

Bij de Button bijzettafeltjes blijft het principe hetzelfde alleen hebben de Buttons nu een doorsneden van 30 cm en worden ze aan elkaar geregen door ronde poten met een doorsnede van 3 cm. Er zijn twee bijzettafeltjes. De kleine is een statische vorm met een doorsnede van 40 cm en 50 cm hoog (poten) en de flexibele versie is samengesteld met dezelfde Buttons en poten maar zijn nu aan elkaar geregen als de Button vaasjes in een flexibele slinger die je zelf samen kunt stellen.

De Buttons zijn gemaakt van Berken multiplex 1 cm dik, dubbelzijdig afgewerkt met een witte HPL laag, de poten zijn ook van Berken hout.